– Compania a acordat doua premii pentru specialistii cu o abordare practica din domeniul ingineriei mediului de la USAMVB – Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului –

Bucuresti, 1 iulie 2024 – Brother Romania in colaborare cu Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului (FIFIM) din Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMVB) a premiat la finalul saptamanii trecute, doi dintre absolventii programelor de master ale Facultatii de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului care s-au remarcat prin proiecte si solutii inovatoare, sustenabile si cu grad mare de aplicabilitate.

Compania Brother se implica constant si investeste in programe de cercetare si inovare, care contribuie la crearea unei lumi mai bune, cu tehnologii verzi, economie circulara si solutii sustenabile. Brother promoveaza protectia mediului, utilizarea eficienta a resurselor si reducerea deseurilor, iar parteneriatul cu FIFIM-USAMVB reprezinta o modalitate de a fi aproape si de a sustine tinerii profesionisti care sunt la inceput de drum si care fac eforturi sa devina experti in asigurarea unui viitor verde si durabil.

Anul acesta, lucrarile inscrise in programul „Life on Land” au confirmat inca o data ca studentii se pregatesc intens sa abordeze corect si corespunzator provocarile viitorului si sa ofere directii durabile pentru dezvoltarea politicilor de mediu. Ionela Alexandra Ion, absolvent al programului de master „Ingineria si protectia mediului in spatiul rural” din cadrul FIFIM a obtinut premiul Brother ”Life on Land 2024” pentru lucrarea „Impactul schimbarilor climatice asupra unui proiect de reabilitare si modernizare a unui drum judetean si maruri compensatorii”. Lucrarea propune evaluarea vulnerabilitatii si riscului proiectului fata de schimbarile climatice si oferirea unor masuri de adaptare si atenuare.

De asemenea, Alexandra Cristina Aga, absolvent al programului de master „Geomatica pentru ingineria mediului” din cadrul FIFIM a primit premiul pentru lucrarea „Dinamica lacurilor de acumulare – Secarea lacului Amara, judetul Buzau”, care prezinta aspectele generale ale secarii lacurilor si este urmarita secarea lacului Amara cu ajutorul imaginilor satelitare si a indicelui de apa.

A fost din nou sarbatoare in Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului din USAMV Bucuresti! Promotia de studenti ai domeniului de masterat „Ingineria mediului” a sustinut Lucrarea de absolvire! Alaturi de noi, cadre didactice si studenti, au fost reprezentantii firmei Brother care au premiat cele mai bune lucrari – prin originalitate si aplicabilitate. Pentru studenti, aceste premii reprezinta o recunoastere si un impuls in dezvoltarea profesionala ulterioara. Vreau sa mentionez ca este al saselea an consecutiv de cand compania Brother- care stimuleaza, promoveaza si desfasoara activitati de protectia mediului – este prezenta la examenul de absolvire si premiaza excelenta. Pentru acest lucru, va multumesc, in numele colectivului de cadre didactice si al studentilor!” a declarat dna. Prof.univ.dr. Ana Virsta, Director al Departamentului de Mediu si Ingineria Mediului al FIFIM din cadrul USAMVB.

Peformanta in mediul academic merita recunoscuta, iar premiile ”Brother – Life on Land” reprezinta o incurajare pentru lucrarile si proiectele noi care pot contribui la dezvoltarea cunostintelor in domeniul protectiei mediului si la conservarea resurselor naturale in raport cu dezvoltarea socio-economica. The Brother Group Environmental Vision 2050 este un program Brother care recunoaste problemele sociale cheie ale schimbarilor climatice, epuizarii resurselor, poluarii mediului si distrugerii ecosistemului ca fiind riscuri de afaceri pentru Grupul Brother. Afirma clar angajamentul continuu al grupului de a rezolva aceste probleme pe termen lung, ca o companie care utilizeaza energie si resurse pentru a oferi produse folosind articole pe baza de biomasa, cum ar fi hartia, ata si panza.

Au trecut sase ani de la debutul programului nostru pe care il derulam in Romania prin acordarea premiilor Brother – Life on Land, program continuat an de an din 2019. Iar ca de fiecare data, abia asteptam sa descoperim studenti pasionati, creativi si care investesc in propria dezvoltare pentru a putea contribui la un mediu mai bun. Ii felicitam pe toti absolventii programelor de master si sper sa tinem legatura si mai departe cu acesti absolventi entuziasti. Sustinerea companiei Brother reprezinta un simbol al recunostintei noastre pentru eforturile lor si ale cadrelor didactice de la Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului din cadrul USAMVB”, a declarat Simona Tandarica, Country Manager Brother Romania.

Programului la nivel mondial pe care compania Brother il asuma are ca principale obiective: utilizarea durabila a ecosistemelor terestre si combaterea desertificarii, precum si oprirea degradarii terenurilor si a pierderii biodiversitatii. In Romania, Brother deruleaza constant un program la nivel national de reciclare a consumabilelor, un alt program de igienizare in zone montane si, in plus, investeste in viitor sprijinind experti si grupuri de cercetare care evalueaza oportunitatile si riscurile intr-o lume deja afectata de provocarile ecologice.

Pentru mai multe informatii despre premiile Life on Land 2024 si despre implicarea Brother Romania in programe si actiuni de combatere a schimbarilor climatice, accesati website-ul nostru la www.brother.ro.

Despre Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMVB), „o universitate pentru viata si agricultura prin educatie si cercetare de inalta calitate”, este o institutie de invatamant superior si cercetare acreditata, cu personalitate juridica, ce face parte din reteaua institutiilor de invatamant superior de interes public, avand caracter nonprofit si apolitic. USAMVB este organizata si functioneaza in conformitate cu prevederile Constitutiei Romaniei, ale legislatiei si reglementarilor nationale din domeniul invatamantului, cu Carta universitara si regulamentele proprii pentru a-si indeplini misiunea asumata.

Absolventii Facultatii de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului – unica in tara – dobandesc calificari pentru a raspunde cerintelor pietei muncii, fiind pregatiti pentru a lucra in urmatoarele sectoare de activitate sau institutii: constructii – proiectare si executie, Agentii de Mediu, Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara, servicii / cadastru, administratia centrala si locala, cercetare si consultanta, Real Estate & Business. Mai multe detalii la: https://fifim.ro/

Despre Brother

Fondata in Japonia cu mai bine de un secol in urma de catre cei doi frati Masayoshi si Jitsuichi, Brother este in prezent o marca recunoscuta la nivel mondial pentru inovatie tehnologica. Compania desfasoara operatiuni in peste 40 de tari si regiuni.

Printre produsele Brother, se numara imprimante, echipamente multifunctionale, scanere si solutii de etichetare. Oferta pentru o era bazata tot mai mult pe tehnologie digitala si inteligenta include solutii mobile de tiparire si servicii de management al printurilor (Managed Print Services – MPS). Mai multe detalii puteti afla de la: brother.ro


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *