• 9 din 10 angajați care fac sport, de minimum 2-3 ori pe săptămână, declară că activitatea fizică este cheia stării lor de bine. 
  • Angajații din România definesc wellbeingul în termeni de: sănătate emoțională/mentală, sănătate fizică și sport. 
  • Beneficiarii programelor 7card au un nivel mai mare de dezvoltare personală și bunăstare financiară decât publicul general. 

Un studiu 7card, realizat de agenția de cercetare IZI Data, a explorat felul în care angajații români percep wellbeingul. Conform cercetării, top trei indicatori de wellbeing sunt: sănătatea emoțională/mentală (71%), starea de sănătate fizică (65%) și sportul (63%).

Deși înțeleg importanța acestor trei factori în asigurarea bunăstării generale, respondenții recunosc că mai au de lucrat la punerea în aplicare a strategiilor care să îi ducă acolo. Astfel, 47% dintre respondenți declară că au sănătate emoțională/mentală, 39% că se simt sănătoși fizic și 51% că practică sport.

„Bunăstarea generală a angajaților este strâns corelată de performanța lor la locul de muncă. Un stil de viață echilibrat se traduce într-un angajat echilibrat, iar companiile au rolul de a-și susține echipele și de a le ajuta să-și atingă potențialul.  7card joacă un rol de partener strategic în acest proces, pentru că poate susține angajatorii cu programe corporative de wellbeing complete: acces la o serie de activități de relaxare, sport și resurse de învățare.” a declarat  Dan Moraru, Country Lead 7card by Gympass. 

9 din 10 angajați care fac sport sunt mai fericiți

Conform aceluiași studiu, scorul de fericire crește direct proporțional cu frecvența activității sportive, astfel 9 din 10 angajați care fac sport de minim 2-3 ori pe săptămână menționează sportul printre elementele de wellbeing prezente în viața lor. La polul opus, 6 din 10 angajați care nu fac nicio activitate fizică în prezent, se consideră nefericiți.

De asemenea, nivelul de fericire este direct corelat cu wellbeing-ul. 7 din 10 angajați care fac sport de 2-3 ori pe săptămână, consideră că au un grad de wellbeing ridicat, tradus prin indicatorii: sănătate emoțională/mentală, sănătate fizică și sport.

Starea de bine a angajaților: definiție versus realitate  

7 din 10 angajați definesc starea de bine în termeni de sănătate emoțională/mintală, însă doar 5 dintre ei afirmă că au sănătate emoțională/mintală.

6 din 10 angajați definesc starea de bine ca: „mă simt sănătos”, „fac sport”, „mă simt bine fizic”, „mă simt iubită”. Totuși, conform studiului, 39% dintre respondenți declară că se simt sănătoși, iar 37% că se simt bine fizic.

Cercetarea arată că beneficiarii programelor 7card au un nivel mai mare de dezvoltare personală și bunăstare financiară decât publicul general. 

7card sprijină companiile din România să ofere angajaților un program corporativ de wellbeing pentru angajații lor, care cuprinde acces la o serie de activități de sport și relaxare și resurse educaționale.

Studiul intitulat „Raport de cercetare cantitativ: obiceiuri de selecție și utilizare a abonamentelor la sală” a fost realizat de agenția de cercetare IZI Data, pe un eșantion de 876 de respondenți, prin intermediul chestionarelor autoadministrate online, în rândul angajațior care frecventează sala de sport în prezent, sau care au intenția să reia antrenamentele și au fost la sală în trecut. Perioadă de colectare: 13-19 decembrie 2023.


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *